O chef das letras


Moncho Paz

Casino de Madrid, decembro de 2005. Un grupo de xornalistas comparten mesa na cea anual da Asociación de Directivos de Comunicación. Nos postres, un deles anuncia que nun par de meses publicará a súa primera novela, á que se refire como un futuro best-seller. Chegou a vender máis de 500.000 exemplares e traduciuse a corenta idiomas.

Este tipo de literatura mistura unha serie de elementos: intriga, sucesión vertixinosa de esceas en diferentes espazos, predominio do diálogo, creación de personaxes rotundos ou presenza de grupos secretos (loxias, ordes relixiosas, espionaxe internacional…).

Estes elementos pódense atopar en calquera novela de acción; pero o que vai diferenciar un best-seller doutra obra que pase desapercibida é a singularidade de conseguir a proporción exacta da súa composición: é como unha receita de cociña, onde todos coñecemos os ingredientes pero o verdadeiro arte está en saber combinalos. Tras aquel libro viñeron dous máis, e hoxe ninguén dubida que nos atopamos ante un “chef das letras” de primeira clase. Estamos a falar de Juan Gómez-Jurado, o Ken Follet español.
______________________________
Na fotografía, Gómez-Jurado e Ken Follet.
Pica aquí para ler este artigo publicado en Xornal de Galicia e www.xornal.com

19/12/2008

0 comentários :

Danos a túa opinión