Conservas ecolóxicas

Redacción.-

A empresa CONSERVAS ANTONIO PEREZ LAFUENTE pasa a ser a primeira entidade benfeitora da Asociación Galega de Custodia do Territorio.

A prestixiosa conserveira de Vilanova de Arousa (Pontevedra) é pioneira na produción de conservas ecolóxicas de marisco e peixe baixo a marca PAN DO MAR sendo a primeira conserveira española que conseguiu a certificación ecolóxica. Os produtos de PAN DO MAR proceden da pesca sustentábel e controlada e están elaborados con aceites e mollos provenientes da agricultura ecolóxica. Alén das tradicionais conservas de peixe e marisco a empresa produce tamén patés e saladas con atún ou mexillóns.

O compromiso desta empresa centenaria coa produción sustentábel levouna a aplicar uns altos criterios de calidade na selección dos fornecedores de peixe, marisco e aceites. Como mostra, pódese indicar, por exemplo, que o mexillón procede do primeiro bateeiro que conseguiu o certificado de Consello Regulador de Agricultura Ecolóxica (CRAEGA), que as sardiñas proceden da pescaría do Norte de Portugal que conta co carimbo do Marine Stewardship Council, ou que o atún provén de pescarías do Atlántico Norte que utilizan a pesca con caña, método que evita o descarte de outras especies protexidas ou sen valor comercial.

18 de feb. de 2014

0 comentários :

Danos a túa opinión